Kvalita mléka začíná už na poli

Podle výzkumu Evropské unie dosahují ve Finsku nejlepší kvality mléka, a to i přesto, že tamní klimatické podmínky výrobu kvalitní travní senáže finským farmářům rozhodně neulehčují. Je všeobecně známo, že pouze rychlé a rovnoměrné zasychání posečeného porostu, při němž si rostliny zachovávají vysoký podíl energie, může zaručit požadovanou kvalitu konzervovaného krmiva, a tím i vysokou úroveň jakostních ukazatelů mléčné produkce. Přesto finští farmáři našli recept, jak i ve vlhkých podmínkách kvalitní konzervované krmivo vyrobit. Využívají totiž sklizňovou techniku domácího výrobce Elho. A nejen oni, ale i další zemědělci v téměř třiceti zemích na celém světě Českou republiku nevyjímaje. Na českém trhu zastupuje tuto finskou značku už více než deset let biskupická společnost P & L. Více o žacích strojích Elho přinášíme v Zemědělci č. 9.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *