10.08.2023 | 10:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

2300 S Variomat – pluh Kverneland nové generace

Konstrukce nesených pluhů nové generace norského výrobce Kverneland se řídí osvědčenými hodnotami této značky: robustní a snadno nastavitelné pro vysokou výkonnost v orbě. Vybavené hodnotnými inovacemi jsou nové nesené otočné pluhy Kverneland 2300 S Variomat přizpůsobeny modernímu zemědělství po všech stránkách, od snadné přepravy až po dokonale zorané pole

Pluh 2300 S Variomat je na první pohled nápadný svými nově vyvinutými slupicemi s tzv. aero-profilem. Aero-profilová konstrukce slupice a světlost pod rámem na úrovni osmdesáti centimetrů zdokonalují průchodnost pluhu při orbě i v prostředí s velkými objemy posklizňových zbytků na povrchu půdy.

Nižší počet svárových spojů

Kvernelandu se podařilo u těchto robustních slupic snížit množství potřebných svárových spojů. A to tak, že aero-profilové slupice jsou již předtvarované. Omezením svařování se dále zvýšila pevnost pluhu. Stejně jako všechny Auto-reset slupice Kverneland, i tyto zůstávají duté a tím dochází k optimalizaci hmotnosti pluhu, snížení nároků na tahový výkon a k optimalizaci spotřeby.

Osvědčené non-stop jištění

Pluh 2500 S Variomat je vybaven non-stop jištěním orebních těles proti poškození. Jedná se o osvědčený systém jištění listovou pružinou Auto-reset. Tento systém Kverneland vyvinul speciálně k orbě i v nejtěžších půdních podmínkách. Pružiny se dají jednoduše přidávat nebo odebírat podle toho, jaké půdní podmínky na pozemku panují. Tento mechanický systém non-stop jištění orebních těles firmy Kverneland je již známý z nesených, polonesených i velkých nápravových pluhů, jakožto i z typu Kverneland 2500 i-Plough. Je vysoce spolehlivý a nepotřebuje žádnou údržbu. Orební tělesa se mohou nejen zvednout ze záběru, ale vychýlit i příčně.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down