12.06.2017 | 05:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sklizeň píce při západu slunce II

V Zemědělci č. 21, 22 a 23 jsme přinesli informace o II. noční show Krone a Tatra v Bernarticích na Písecku, kde společnosti HZT Technik – servis, a. s., a Krone představily kompletní program techniky na sklizeň pícnin. Noční show obohatil nejen český rekord v počtu samojízdných sklízecích řezaček na jednom poli či předání plaket zástupcům zemědělských podniků, které v loňském roce uvedly do provozu nové řezačky Krone Big X, ale také jedna česká premiéra. Společnost Krone představila v Bernarticích zástupce nové řady senážních vozů RX.

Českou premiéru si v Bernarticích odbyl dvojúčelový senážní vůz Krone RX 400 GD. Nové senážní vozy RX s ložným objemem od 36 m³ do 43 m³ vyplní mezeru mezi modely MX a ZX. Krone nabízí vozy RX ve třech variantách: RX 360 GL/GD (rovná čelní stěna, krátká záď), RX 400 GL/GD (pohyblivá čelní stěna, krátká záď) a RX 430 GL (pohyblivá čelní stěna, dlouhá záď). Pro novou konstrukční řadu je charakteristický jednotný rám a sběrací ústrojí EasyFlow o záběru 2015 mm, které umožňuje nerušený sběr píce i při rychlé jízdě a maximální průchodnost. U strojů RX využívá Krone osvědčené patentované uspořádání dvojitých prstů do W, které zaručuje plynulý tok píce a v celé šířce rovnoměrné plnění řezacího a dopravního agregátu. Osmiřadý řezací rotor se 46 noži umožňuje teoretickou délku řezanky až 37 mm, její požadovanou délku lze snadno a rychle nastavit pomocí centrálního řazení nožů do záběru (0, 23 nebo 46 nožů). Dalším komfortním vybavením je nožový nosník s vyklápěním na bok podél levé strany vozu pro pohodlnou výměnu nožů. Při konstrukci vozu využívá Krone osvědčené celokovové nástavby se vpředu sníženým příčkovým dopravníkem. Malou vzdáleností klanic je dosaženo maximální stability bočnic.

Charakteristickým znakem vozů Krone RX 400 GL/GD a RX 430 GL je pohyblivá čelní stěna, která zvětšuje ložný prostor asi o 4 m3 a při vykládce napomáhá rychlému vyprázdnění. Nové vozy RX jsou k dispozici jak s náběhovým řízením, tak i s nuceně řízenou nápravou. Na přání je lze vybavit nakládací automatikou PowerLoad, zrychleným chodem příčkového dopravníku, LED reflektory, automatické ovládání lomené oje a podobně. Krone letos představí i další inovované řady AX a MX.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down