30.06.2017 | 07:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové traktory áčkové řady

Finský výrobce traktorů v posledních letech inovoval a postupně představoval nové „čtyřkové“ řady. A to od té nejvýkonnější po tu nejslabší. Letos přišla na řadu ta poslední, výkonově nejslabší modelová řada A4 reprezentující traktory s motory disponujícími od 75 do 130 k a s jednodušší výbavou, než mají jejich větší sourozenci.

Čtyřková řada A byla dlouho očekávaná a oproti své předchůdkyni se vyznačuje zejména novými motory s emisním stupněm Tier 4f, jiným designem a zcela novu kabinou, která je podstatně prostornější a svými rozměry podobná kabině traktorů Valtra N4 a T4.

 

Tříválce a čtyřválce

 

Motorové jednotky nových traktorů pocházejí od koncernové společnosti Agco Power a jedná se o tří- a čtyřválce. Tříválce se zdvihovým objemem 3,3 l jsou v modelech 74 84 a 94, 4,4litrové čtyřválce u modelů 104, 114, 124 a 134. S výjimkou motoru 33 AWIC, který je v modelu A 74 a používá systém EGR a DOC mají všechny ostatní motory systém redukce oxidů dusíku, jehož firemní název SCR-only dává tušit, že se obejde bez doplňkového filtru částic.

Tříválce i čtyřválce jsou vybaveny čtyřventilovou technikou rozvodu, vstřikováním Common Rail a díky svým rozměrům potřebují malý zástavbový prostor. Traktory Valtra řady A4 jsou tak velmi kompaktní a s ohledem na poloměr otáčení jen 4 m mají výborné manévrovací schopnosti.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství 7/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down