15.07.2017 | 05:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Co se skrývá za moderní kloubovou hřídelí?

Pro mnohého zemědělce, který využívá aktivní závěsnou techniku, by bylo jistě zajímavé vědět více informací o firmě, která vyvíjí a vyrábí kloubové hřídele pro pohon této techniky. Neboť tyto hřídele neúnavně přenáší i poměrně vysoké výkony motoru na přípojný stroj a zabezpečují tak jeho fungování, a to i při zatáčení, kdy stroj s traktorem svírá jiný než zrovna přímý úhel. Jaké know-how se ukrývá v konstrukci i výrobě vývodových hřídelů, měla redakce možnost poznat v průběhu exkluzivního workshopu, který proběhl přímo v sídle společnosti GKN Walterscheid.

Každý, kdo si zakoupí kloubový hřídel (či jiný produkt) značky GKN Walterscheid, si zároveň kupuje téměř sto let zkušeností s jejich produkcí. Od svých počátků v podobě malé dílny až do současnosti prošla tato světoznámá společnost značným vývojem.

V současnosti se pod označením GKN Walterscheid skrývá velká skupina výrobců s globální působností, zastoupená ve více než třiceti zemích světa. Má celkem 58 200 zaměstnanců a v roce 2016 dosáhla obratu 9,4 bilionu liber. Svými zkušenostmi a moderními technologiemi podporuje velké výrobce zemědělské techniky (ale také například letadel či dalších strojů).

Jedna z divizí, s označením GKN Walterscheid Off-Highway, se zabývá mimo jiné vývojem, výrobou a dodávkami pohonných hřídelí, přípojných zařízení, převodovek a spojek pro traktory a další samojízdné zemědělské stroje. Provádí také podporu svým produktům a preventivní servis. Dodávky do zemědělství tvoří 43 procent z celkového objemu produkce, z toho rovných padesát procent připadá na pohonné hřídele.

Firma GKN Walterscheid má velice široký sortiment kloubových hřídelí a patří k jejich prémiovým dodavatelům.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down