05.09.2017 | 02:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výkonné traktory v nové podobě

Vhodnou ukázkou toho, jak rychle mohou být inovace uváděny na trh, je německá rodinná firma Claas. Pro následující rok má připravené velké množství novinek, a ty nejvýznamnější byly prezentovány formou tiskové konference v Německu. Novinky přichází nejen v oblasti žacích strojů, obracečů či shrnovačů, ale také standardních kolových traktorů. Příznivci značky se mohou těšit na nové modelové řady a na citelné rozšíření výkonového rozsahu.

Takovým ukázkovým příkladem je modelová řada strojů Axion 900. Tyto stroje byly prvními traktory Claas s výkonem motoru nad 300 k a byly uvedeny na trh v roce 2011 na pařížském veletrhu SIMA. Od té doby našlo na pěti kontinentech světa uplatnění přibližně 3000 těchto výkonných standardních traktorů. Po třech letech od své premiéry odstartoval prodejní boom Axionu 900 ve střední Evropě a tyto traktory získaly 26procentní podíl na trhu.

Pro rok 2018 tyto traktory přichází v nové podobě. Prezentovány byly na tiskové konferenci, kterou firma Claas zorganizovala v Německu nedaleko města Harsewinkel.

K pohonu slouží šestiválcový motor FPT Cursor 9 se zdvihovým objemem 8,7 l, který splňuje emisní normu stupeň IV s využitím katalyzátorů SCR a DOC, bez nutnosti recirkulace výfukových plynů či filtru pevných částic.

Tím však inovace u řady Axion 900 zdaleka nekončí. Firma Claas překvapila přítomné novým největším modelem s výkonem 445 k a točivým momentem 1850 Nm. Má označení Axion 960 a je vybaven plynulou převodovkou ZF Terramatic TMG 45 nové generace, která poskytuje více komfortu, preciznější ovládání a je „chytřejší“ díky update v oblasti softwaru.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství 9/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down