10.09.2017 | 05:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Fendt přichází s pásovými traktory

I přes určitou recesi v uplynulém období pokračují prémioví výrobci zemědělské techniky v dalším vývoji. Patří k nim i německý Fendt, který je svým silným inovačním trendem známý. Pro své příznivce připravuje prezentaci na veletrhu Agritechnica 2017 s rekordní rozlohou na úrovni 3000 metrů čtverečních, nabitou novinkami. O jaké novinky se jedná, prezentovala tato firma na tiskové konferenci na začátku září přímo ve svém sídle v Marktoberdorfu.

Jak známo, Fendt spadá pod křídla nadnárodního koncernu Agco. Obrat koncernu stoupl za první polovinu tohoto roku o tři procenta. Je to výsledek rozšiřování obchodní sítě, zdokonalování služeb zákazníkům i modernizace techniky samotné. Koncern plánuje další rozvoj v rámci strategie 2020, a jedním z cílů je prodej 20 000 traktorů ročně do roku 2020 a zvýšení podílu na trhu v EU z 8,4 na 10 procent.

Fendt úspěšně pracuje na své strategii stát se dodavatelem uceleného sortimentu techniky – jak samojízdné, tak i závěsné. Vzhledem k akvizicím, které provedl koncern Agco, si tento německý výrobce může sortiment prodávané techniky citelně rozšířit. A to zrovna v oblasti, v níž to již dlouho citelně potřeboval – v nejvyšší výkonové třídě a s pásovými podvozky. Díky akvizici značky Challenger bude moci Fendt nabídnout i traktory s pásy ve vlastních barvách. Dvě modelové řady traktorů s označením Fendt 900 Vario MT a Fendt 1100 MT s pásovým podvozkem budou velkou novinkou veletrhu Agritechnica 2017. V Marktoberdorfu byly zatím vystaveny první prototypy, které vypadají slibně.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 10/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down