25.09.2017 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Při sklizní kukuřice je už vidět

Společnost Krone přichází s novou rodinou samojízdných řezaček BiG X 680, 780, 880 se zvedací kabinou. Každý řidič řezačky zná situaci, kdy je porost kukuřice extrémně vysoký a on má po celý pracovní den před očima stále jen vysokou „kukuřičnou stěnu“. Řešení nyní nabízí zcela nový, celosvětově unikátní zvedací systém kabiny, který Krone představí na hannoverském veletrhu Agritechnica u vystaveného stroje BiG X 880.

Stisknutím tlačítka na ovládacím panelu nových řezaček Krone může řidič celou kabinu umístěnou na hydraulickém nůžkovém zdvižném stole zvednout o 700 mm nahoru. Získá tak dokonalý výhled nad porostem a samozřejmě lépe vidí i na přepravní prostředek jedoucí souběžně s ním nebo při prosekávání za ním. Další výhodou je větší vzdálenost zvednuté kabiny od řezacího ústrojí, což má pozitivní vliv na menší hlučnost v kabině a lepší komfort řidiče.

Co do komfortu a flexibility boduje nový BiG X 880 také svou novou koncepcí několika nádrží. Zemědělci po celém světě mají různé požadavky na množství provozních kapalin (nafta, konzervační prostředek, voda, močovina). Ideální koncepci tankování si tak může každý vybrat ze sedmi různých variant. Správná volba eliminuje přestávky na tankování při prodloužených pracovních směnách. U motoru nové sklízecí řezačky BiG X 880 vsadila firma Krone opět na svého dodavatele Liebherr. Stejně jako modely BiG X 680/780 má i BiG X 880 emisní třídu 4/Final Tier 4. Stroj BiG X 780 je k dispozici i bez dočišťování spalin. Ohledně regulace emisí v Evropě ale nemusí tento model motoru s výkonem nad 560 kW plnit emisní normy. Dalším silným uživatelským argumentem je skutečnost, že se olej, olejový filtr a palivový filtr mění až po 1000 provozních hodinách.

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 39.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down