06.10.2017 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Flexibilní koncept zpracování půdy a setí

Firma Pöttinger nabízí na našem trhu unikátní stavebnicový systém zpracování půdy a setí pod označením Multiline. Tento systém spojuje radličkový kypřič anebo krátké talířové brány do jedné jednotky spolu se secím strojem. Vznikne tak nákladově příznivá, ale současně výkonná souprava pro výsev do mulče. Dovoluje agregaci uvedených strojů i s traktory, které mají nižší zvedací sílu tříbodového závěsu.

Koncept Multiline nabízí firma Pöttinger v pracovních záběrech tři a čtyři metry. Jeho základem jsou talířové brány Terradisc anebo pak radličkový kypřič Synkro 3030, vždy v kombinaci s  pneumatikovým opěrným válcem. Stroj je tak v taženém provedení a k traktoru se připojuje pomocí tažné oje s rozpěrkou do spodních ramen tříbodového závěsu kategorie III. Díky tomu může pracovat i s traktory s jednoduchou výbavou, které by talířové brány anebo radličkový kypřič se třemi řadami radliček a opěrným válcem vzadu nemohly agregovat jako nesené. Přitom ale tahový výkon těchto traktorů pro práci s těmito stroji je plně postačující.

V případě, že bude k dispozici výkonný traktor, lze od stroje Multiline odpojit tažnou oj a půdozpracující stroj agregovat přímo do tříbodového závěsu jako nesený.

Další alternativou je spojení stroje Multiline se secím strojem. Připojovací body secího stroje jsou shodné s těmi, které mají například rotační brány Lion. A hmotnost secího stroje i osiva v zásobníku se přenáší na opěrný válec stroje Multiline. I v případě agregace secího stroje vyžaduje celá sestava Multiline jen dva vnější hydraulické okruhy traktoru. Ten může pracovat i bez předního přídavného závaží. Jedním z uživatelů stroje Multiline v ČR je Petr Chmatil, který vede svou rodinnou farmu v severočeské obci Vinice.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down