23.10.2017 | 09:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na stavbách a v lese jako doma

Firma Fendt nabízí všechny své modelové řady traktorů také v mimozemědělské sféře, v tzv. programu ISU. Uplatňují se při celoroční údržbě komunikací, ve stavebnictví při dopravě zeminy a s frézami na stabilizaci půdy, stejně jako při rekultivaci polních či lesních cest v hornatém terénu, dále také při přibližování kulatiny a stále častěji i při produkci, manipulaci a přepravě štěpky. Jejich „job“ není nic pro slabé či poruchové stroje.

Tak tvrdé podmínky zažije jen málokterý zemědělský traktor. V kontrastu s tím očekávají majitelé od „svých Fendtů“ absolutní spolehlivost, protože ve chvíli, kdy je třeba dokončit určitou zakázku, je bezporuchový provoz nezbytnou podmínkou. Navíc po skončení jedné práce má traktor určenou hned další zakázku, a nějaké prostoje nelze tolerovat.

Zrovna takové poměry jsou obvyklé ve stavebnictví. V této oblasti jsou již řadu let oblíbené traktory Fendt 900 Vario. V agregaci s návěsy pro transport těžkých materiálů se ukazují jako úspornější než samojízdné dumpry, a jsou zároveň i flexibilnější. Do stejné role se výborně hodí i traktory nové série 1000 Vario, které díky svému výkonu motoru až 500 k mohou pracovat s návěsy třínápravovými. Navíc nabízí i vyšší průměrnou přepravní rychlost. Díky převodovce Vario mohou traktory Fendt využívat plný výkon motoru k akceleraci. Jejich rychlost je velkou předností při práci na rozlehlých stavbách, kde dosahují krátkých časů otáčení při transportu zeminy.

Terén bývá tak obtížný, že jím žádný nákladní automobil nedokáže projet. Místo nich převáží plně naložené návěsy s hmotností přes 20, resp. 25 t traktory Fendt, a musí s nimi často stoupat i do příkrých svahů ve výjezdu ze stavební jámy.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství 11/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down