27.10.2017 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stroje s unikátní konstrukcí

Mezinárodní veletrh Agritechnica představuje pro velké výrobce zemědělské techniky vždy určitý přelom. Nejinak tomu bude i u firmy Krone, která představí hned několik významných novinek a inovací.

Poprvé ve své historii bude prezentovat akumulační vozík na balíky, určený do kombinace s lisy na obří hranolové balíky BiG Pack. Má název BalleCollect 1230 a poskytuje prostor pro celkem trojici balíků o délce 2,7 m. Unikátním znakem je hydraulicky teleskopická oj pro bezpečné sledování lisu při projíždění zatáček. Brzdný výkon na podvozku lisu je dostatečný i pro zachycení hmotnosti vozíku. Pro ovládací komfort je prostřednictvím BUS-systému datový management vozíku BalleCollect integrován do systému hydrauliky a elektroniky lisu. Dalším argumentem pro vozík je vážicí zařízení.

Firma Krone přijde na veletrhu Agritechnica také s novým modelem svého samojízdného žacího mačkače BiG M. Nový typ BiG M 450 nahrazuje dosavadní typ BiG M 420 a disponuje výkonem 331 kW/450 k. Jeho zdrojem je řadový šestiválcový motor Liebherr se zdvihovým objemem 12 l, nikoli MAN jako dříve. Nový motor pracuje v konceptu snížených otáček, a navíc je uložený na silentblocích. Díky tomu při práci není v kabině téměř slyšet.

Velkým magnetem na stánku firmy Krone budou také nové „velké“ sklízecí řezačky BiG X. K četným inovacím patří světově unikátní řešení zvedací kabiny, které bude prezentováno na řezačce BiG X 880.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 11/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down