27.10.2017 | 08:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Moderní víceúčelové návěsy

Na všeobecný trend rozšiřování víceúčelových návěsů pro univerzální využití při sklizni pícnin zareagovala také firma Bergmann. Na veletrhu Agritechnika představí nový kombinovaný návěs s označením Repex 35 K s objemem ložné plochy 35 m3 podle DIN. Je konstruován tak, aby vyhovoval požadavkům, kladeným jak chovateli skotu z rodinných farem, tak i poskytovateli služeb.

V závislosti na velikosti a struktuře podniku je možné zvolit vůz s objemem ložné plochy od 29 do 35 krychlových metrů. Přitom celoroční využití těchto vozů dovoluje rychlou amortizaci: od sklizně senáží přes odvoz silážní kukuřice až po transport štěpky. Za tím účelem jsou návěsy Bergmann Repex vybaveny silnou ojí, která dokáže přenést na traktor hmotnost až 3 000 kg (z celkové dovolené hmotnosti 21 000 kg). Tím jsou vhodně podpořeny trakční vlastnosti traktoru, což ocení každý řidič i za jízdy v průjezdním sile.

Možnost velkého výkyvu oje zase dovoluje zvednutí sběrače do velké výšky bez toho, aby se před sběračem hrnula píce. Sběrač má šířku 1940 mm a je osazen prsty s řízeným pohybem. Redukované otáčky sběrače snižují úroveň znečišťování píce, o jejíž zkrácení se stará řezací ústrojí s 41 speciálně tvarovanými noži. Tím se dosahuje teoretické délky řezanky 35 mm. Výměna nožů se provádí bez použití nářadí. Řezanka poté postupuje dovnitř ložné plochy přes v přední části dolů skloněný podlahový dopravník, který má možnost reverzace (využitelnou při vyprazdňování). Na přání nabízí Bergmann dvoustupňový a současně oboustranný pohon dopravníku.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 11/2017.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down