27.10.2017 | 11:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozšíření využitelnosti pro radličkové kypřiče

Firma Väderstad bude na veletrhu Agritechnica prezentovat ještě další kit, a to pro současné hnojení se zpracováním půdy. Tento kit dovoluje rozšířit využitelnost multifunkčního kypřiče Väderstad TopDown, stejně jako masivního radličkového kypřiče Opus.

Firma Väderstad se setkává stále častěji s nároky ze strany zemědělců na hlubší zapravení hnojiva tak, aby byly vytvořeny lepší předpoklady pro vegetaci u následných kultur. Díky hlubšímu uložení hnojiv, jako například fosforu, je zajištěn přístup vlhkosti. Tím se tato cenná živina stává více disponibilní pro rostliny. Další alternativou využití uvedených sestav je aplikace dusíku souběžně při zpracování strniště, aby se urychlila mineralizace slámy před výsevem další plodiny.

Součástí kitu pro hnojení je rozdělovací hlavice. Do ní je hnojivo vedeno ze zásobníku Väderstad FH 2200, který se připojuje do předního tříbodového závěsu traktoru. Hlavice je konstruována tak, aby hnojivo bylo rovnoměrně rozdělováno do jednotlivých hadic. Přitom hloubka uložení hnojiva může činit až 30 cm.

Do předem zvolené hloubky je hnojivo ukládáno za každou radličkou kypřiče. Každý zemědělec se může rozhodnout, zda bude hnojivo ukládat do hloubky, na povrch pozemku anebo z poloviny do hloubky a z druhé poloviny pak povrchově.

Kit na hnojení bude nabízen od října 2017 pro kypřiče Väderstad TopDown a Väderstad Opus. V České republice jej mohli zhlédnout návštěvníci velkého Polního dne společnosti Agrall v Jiřicích u Znojma, kde bylo toto zařízení namontované na kypřiči TopDown, taženým za traktorem Claas Xerion 5000 Trac. Jednalo se nejen o českou, ale zároveň i o evropskou premiéru.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down