28.10.2017 | 11:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Satelitní navigace již od 70 koní

Výrobce AGCO/Fendt pokračuje ve své strategii aplikace systémů z oblasti velkých traktorů i do menších modelových řad. Nově nabízí i kompaktní traktory řady 200 Vario a speciální stroje řady 200 V/F/P Vario s předpřípravou pro instalaci navigace. Pěstitelé ovoce, vinaři či chmelaři tak získávají příležitost k tomu, aby mohli profitovat z výhod navigačních systémů. Nově tyto traktory, poháněné tříválcovými motory AGCO Power se zdvihovým objemem 3,3 l, také splňují limity emisní normy stupeň IIIB.

U traktorů Fendt 200 Vario má každý zákazník možnost volby jednoho ze dvou systémů. První z nich je založený na sledování řádků prostřednictvím ultrazvukových senzorů, druhý pak využívá satelitní GPS signál. V prvním případě traktor přesně udržuje předem zvolený odstup od rostlin při práci s kombinacemi nářadí. Řidič má tak usnadněnou práci, a může se soustředit na kontrolu práce nářadí. Naproti tomu pro podniky, zabývající se například pěstováním zeleniny, bude mít výhody satelitní navigační systém. S pomocí vysoce precizního satelitního signálu může být traktor řízen velice přesně, a to i za špatné viditelnosti. A to s přesností +/- dvou centimetrů. K přednostem patří lepší vytížení stroje, vyšší produktivita práce, žádné zbytečné překrývání v jednotlivých záběrech a snížení nákladů na palivo i opotřebitelné díly.

Předpříprava pro automatické řízení zahrnuje ventil řízení, kabeláž, senzory úhlu natočení předních kol a bezpečnostní systém. Systém jak s navigací pomocí ultrazvuku, tak i prostřednictvím GPS, umí nabídnout firma Reichhardt GmbH, která patří mezi privilegované systémové partnery výrobce Fendt.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down