Rychlá, přesná a úsporná aplikace

Vyšší pracovní rychlost, a tím i větší výkon požadují zemědělci také u rozmetadel. Těmto požadavkům je třeba přizpůsobit dávkování hnojiva, aby aplikace byla účinná, přesná, úsporná a k životnímu prostředí ohleduplná. Při vyšších rychlostech je třeba zachovat nejen rovnoměrnost rozmetání v celém profilu zleva doprava, ale i ve směru jízdy. Právě velkou přesnost při vysokých pracovních rychlostech zaručuje rozmetací systém CentreFlow od společnosti Kverneland Group.

Na veletrhu Agritechnica představuje uvedená norská společnost rozmetadlo TLX GEOSPREAD pro profesionální segment zemědělců, které pracuje velmi přesně i při vysokých pracovních rychlostech. A to díky změněné konstrukci s novými prvky výbavy a uvedenému systému CentreFlow. Nová konstrukce systému CentreFlow s osmi lopatkami s velkou kapacitou zajišťuje precizní pokrytí i při vysoké pracovní rychlosti, a to nejenom v příčném směru v rámci pracovní šířky, ale také v podélném směru jízdy. Se sekcemi po dvou metrech, čtyřmi váhovými senzory a referenčním senzorem může rozmetadlo TLX GEOSPREAD pracovat za všech podmínek, aniž by vznikala v rozmetacím obrazci nedostatečně pokrytá místa.

Tento systém s až o 30 % větší průchodností uděluje hnojivu rychlost postupně ještě předtím, než se dostane na rozmetací kotouč a rozmetací lopatku. CentreFlow je princip, který v sobě nese řadu výhod.*

Nejen o nich se dočtete v Zemědělci č 46.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down