18.12.2017 | 01:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová generace pracovního osvětlení

Optimální osvětlení zemědělských strojů je předpokladem pro kvalitní zvládnutí práce, účinné využití energie, vysokou bezpečnost na poli i na silnici a komfortní prostředí obsluhy. Přitom hraje stále větší roli i design světlometů, který by měl být moderní, a zároveň jedinečný a nezaměnitelný. Díky tomu může osvětlení konkrétnímu typu stroje vtisknout správnou tvář.

Specialisté firmy Hella dokáží realizovat specifická řešení osvětlení podle požadavků svých zákazníků z oblasti výrobců zemědělské techniky. Na veletrhu Agritechnica prezentovala tato firma své řešení z oblasti pracovních světlometů LED.

Za pozornost určitě stojí produkty z řady Thermo Pro. Tato řada má název podle speciálního použitého plastu „Thermo Pro“, kterým nyní kromě světlometů Q90 compact jsou osazeny i světla Power Beam 1800 compact, Power Beam 1000 compact a Oval 100 compact. Tento materiál není jen odolný vůči korozi, ale vyznačuje se i shodnou vodivostí tepla, jako hliník. Plasty se speciálním složením si firma Hella vyvíjí ve vlastních laboratořích.

Zvláště za vysokých letních teplot mohou být reflektory LED provozovány při plném příkonu. Chladicí žebra na zadní straně krytu reflektorů dovolují, aby bylo teplo efektivně odváděno do okolního prostředí. Pokud by i tak docházelo k nárůstu teploty ve světlometu, zaregistrují to senzory a automaticky dojde k omezení přívodu energie. Díky tomuto řešení budou světlomety LED pracovat v optimálním rozsahu teplot.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down