02.01.2018 | 02:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vstříc moderním trendům

Rozsáhlou expozicí svých strojů v červených barvách se na veletrhu Agritechnica prezentovala firma Horsch. Tento výrobce se svými stroji i moderními technologiemi ukazuje trendy v bezorebných technologiích na celém světě. Svou techniku zároveň prověřuje na vlastních podnicích, ale významnými podněty jsou i ohlasy zákazníků.

V bezorebných technologiích hospodaření má značný význam správně provedená podmítka. V našich podmínkách jsou pro ni oblíbené radličkové kypřiče Terrano. Pro rok 2018 přichází firma Horsch s novou řadou Terrano GX, která má ještě lépe splňovat nároky na tuto pracovní operaci. Kypřiče jsou vyráběny jako tří- nebo čtyřřadé, a jsou univerzálně využitelné od mělké podmítky až po kypření do hloubky 25 cm.

Přitom si Terrano GX zachovává svou tradiční vysokou průchodnost pro organickou hmotu. Radličky jsou udržovány v pracovní hloubce díky systému jištění TerraGrip. Tento systém je zdokonalen; pro vychýlení musí radlička překonat sílu 550 kg, která se při zdvihu snižuje až na 175 kg. Radličky jsou uloženy tak, že síly, působící na rám, jsou redukované. I při práci na těžkých půdách jsou radličky spolehlivě udržovány ve své pracovní poloze.

Radličky MulchMix Schar jsou tvarovány tak, aby podporovaly efekt mísení půdy s rostlinnými zbytky a zachovávaly strukturu půdy. Jednotlivé části radličky mohou být samostatně vyměňovány (špička, vodicí plech i křídla). Kypřiče Terrano GX jsou kombinovatelné se všemi typy radliček a mohou být vybaveny jedním ze šesti typů opěrného válce. Ten může být jak jednoduchý, tak i zdvojený.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 2/2018.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down