05.01.2018 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Blankytně modrá barva přitahuje pozornost

Firma LEMKEN připravila na veletrh Agritechnica svým příznivcům rozsáhlou expozici, v níž bylo dost prostoru pro prezentaci všech novinek v oblasti strojů pro zpracování půdy, setí i polních postřikovačů. Její novinky přichází tradičně na základě podnětů z praxe, do níž tato firma měla vždy blízko. Jedná se jak o stroje nové, tak i o vylepšení techniky stávající – přesně podle hesla „Dobré učinit ještě lepším“.

Jakmile z pole odjedou sklízecí mlátičky, anebo technika pro odvoz slámy, nastupuje technika LEMKEN. V otázce podmítky mají zájemci možnost volby mezi talířovým a radličkovým nářadím, a v každé z těchto skupin pak ještě mezi několika druhy strojů s různou výbavou.

V oblasti krátkých talířových bran se v poslední době pořadí priorit u zákazníků firmy LEMKEN trochu změnilo. Současná generace Heliodoru 9 je ještě lépe vybavena pro univerzální využití k podmítkám na lehkých až středních půdách a k předseťové přípravě půdy v mulči anebo po orbě. Pracovními orgány jsou ozubené talíře o větším průměru 510 mm, kterým může ještě předcházet smyková lišta pro urovnání povrchu.

V průběhu první mělké podmítky je třeba pokud možno zapravit slámu do půdy rovnoměrně, aby její rozklad mohl probíhat plynule. Na pozemcích s nerovnoměrně rozhozenou slámou to není snadné. Řešením je zajímavá inovace strojů Heliodor 9, představená firmou LEMKEN na mezinárodním veletrhu Agritechnica. U polonesených verzí Heliodoru 9 je možné před první řadu talířů namontovat novou předřazenou sekci v podobě prutové slámové brány. Přitom oj stroje může zůstat v původním provedení, nevyžaduje prodloužení.

Druhou inovací je systém rychlé výměny opěrného válce OptiChange.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down