05.01.2018 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stroje pro podmítku i hlubší kypření

Úlohu hlubšího zpracování půdy přebírají v moderním zemědělství doposud neohroženým radličkovým kypřičům stále častěji talířové podmítače Rubin 12. Na stánku firmy LEMKEN na veletrhu Agritechnica byl k vidění model Rubin 12/600 KUA, u něhož firma LEMKEN poukazovala na symetrické uspořádání talířů.

Díky tomuto řešení se zamezuje stranovému tahu na traktor a současně je zachována výborná průchodnost pro organickou hmotu. Talíře o průměru 736 mm mohou pracovat v hloubce až 20 cm. Velké talíře působí značným přítlakem také díky tomu, že hmotnost Rubinu 12 přesahuje 1000 kg na metr pracovního záběru. Tyto stroje si poradí i s hromadami těžké slámy na povrchu pole.

Jak se ukázalo v praxi na celé řadě zemědělských podniků, hospodařících bezorebnou technologií, spolu s talířovým nářadím může symbioticky působit i radličkový kypřič. Se stroji Karat 9 lze také provádět běžné podmítky, ale především je to specialista na následné hlubší zpracování půdy, jaké provádí řada podniků před výsevem ozimé řepky nebo cukrovky. Polonesená provedení Karatu 9 v záběrech šest a sedm metrů, osazená úzkými radličkami, se díky své robustní konstrukci osvědčují k plošnému prohlubování pozemků v agregaci s pásovými tahači.

Systém Contour Track zaručuje udržování konstantní pracovní hloubky radliček i za jízdy ve zvlněném terénu.  Zároveň je tato inteligentní regulace pole radliček jen špičkou ledovce, který představuje vývoj inteligentní techniky LEMKEN, jež si bude umět přečíst aktuální pracovní podmínky a podle nich se v průběhu práce samočinně nastavovat.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 2/2018.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down