18.01.2018 | 06:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Väderstad AB investuje do automatizace

V posledním období zažívá trh se zemědělskou technikou pozitivní vývoj. V plné míře to pociťuje i švédský výrobce zemědělské techniky, firma Väderstad. Tato rodinná firma s dlouhou tradicí se dívá do budoucnosti s optimismem, a rozhodla se pro další rozšíření AB výroby přímo ve své centrále. Nová budova o rozměru 5000 metrů čtverečních bude představovat dosud největší investici společnosti do automatizace výroby.

Od ledna 2018 rozšiřuje Väderstad AB svoji výrobu ve městě Väderstad ve Švédsku. Nejde přitom jenom o rozšíření výrobních kapacit, ale také o doplnění výroby o nejmodernější zařízení pro automatizovanou výrobu na řezání dílů laserem. Toto zařízení bude instalováno do nové budovy.

Tím se zvýší kapacita výroby, říká Jan Engfeldet, generální ředitel společnosti Väderstad AB, a dodává: "Vybavení zvýší naši všestrannost a zároveň posílí naše schopnosti vyhovět přáním zákazníků, která se týkají kratší doby dodání. V nové budově budou také kanceláře, šatny a školicí místnosti pro zaměstnance."

Väderstad AB, člen skupiny Väderstad, je zastoupen ve čtyřiceti zemích po celém světě. Společnost zaměstnává téměř 1200 lidí, z čehož přibližně 800 pracuje ve výrobě a hlavní centrále ve Švédsku.

Mats Båverud, generální ředitel skupiny Väderstad, k rozvoji společnosti řekl: „Tato investice odráží náš růst a expanzi na několika trzích na světě. Zvýší naši produktivitu a posune úroveň kvality ještě dále. Navíc to odráží naši silnou ochotu investovat ve Švédsku z dlouhodobého hlediska.”

*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down