18.01.2018 | 02:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Elektricky poháněný krmný vůz

Firma Siloking představila na Agritechnice ve své expozici několik zajímavých krmných vozů. Pozornost návštěvníků poutal zejména samojízdný Self Line4.0 System 1000+ s objemem míchací vany 32 m3 a dále elektricky poháněný model e-Truck 1408.

Samojízdný model z řady 4.0 je vyráběn ve dvou provedeních, a to s kapacitou míchací vany 29 a 32 m3. Pro řádné promíchání tak velkého objemu krmiva je vybaven třemi vertikálními šneky s hydropohonem. Hydrostatický pohon mají i další komponenty vozu, ať již je to pojezdové ústrojí, vybírací fréza s dosahem do výšky až 5,5 m, či zakládací dopravníky, které jsou umístěny v přední i zadní části vozu. Vykládání krmiva je velmi rychlé, lze jej provést do 90 sekund.

Pohonnou jednotkou krmného vozu, který značně připomíná nákladní automobil, je šestiválcový motor Volvo o zdvihovém objemu 7,7 l a výkonu 286 k . Pro rozložení hmotnosti jsou použity tři nápravy s pneumatickým odpružením, přední a zadní jsou říditelné. Díky tomu je poloměr otáčení snížen na 8,1 m. Komfortní kabina nabízí obvyklé ovládací prvky, přičemž funkce některých je sloučená tak, aby například stiskem jednoho tlačítka došlo k zapnutí vykládacího dopravníku i otevření hradítka.

Celý článek najdete v týdeníku Zemědělec.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down