26.01.2018 | 10:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inovace, odbornost a zodpovědnost

Pro německou firmu Krone, která se specializuje na techniku ke sklizni pícnin, jsou hlavním cílem spokojení zákazníci, tedy zemědělci. Na základě jejich požadavků neustále inovuje svoje produkty a přichází s řadou netradičních řešení, která zlepšují užitné vlastnosti současných strojů. Jde především o vyšší výkon, nižší provozní náklady včetně spotřeby nafty, vyšší produktivitu práce, bezpečný provoz s minimem poruch, dlouhá životnost a jednoduché ovládání. Tím se výrazně zlepšuje plynulost sklizně a následně i výsledná kvalita objemných krmiv a užitkovost hospodářských zvířat.

Ani v loňském roce firma Krone nezahálela a přišla s mnoha zajímavými inovacemi.

Titul Stroj roku 2018 získala na výstavě Agritechnica nová konstrukční řada řezaček Krone BiG X (BiG X 680, BiG X 780 a BiG X 880). Prestižní titul Stroj roku v kategorii sklízecích řezaček získala firma Krone již potřetí za sebou. V roce 2016 zvítězila sklízecí řezačka BiG X 630 a v roce 2014 se prosadila tehdy nová konstrukční řada BiG X 480/580.

Speciální „vychytávkou“ nové konstrukční řady je ve světovém měřítku jedinečný zvedák kabiny. Pomocí něj může řidič celou kabinu, umístěnou na hydraulickém nůžkovém zdvižném stole, zvednout nahoru o 700 mm. Získá tak dokonalý výhled nad porostem a samozřejmě lépe vidí i na přepravní prostředek jedoucí souběžně s ním nebo při prosekávání za ním. Další výhodou je větší vzdálenost zvednuté kabiny od řezacího ústrojí, což má pozitivní vliv na menší hlučnost v kabině a lepší komfort řidiče. Pokud jde o komfort a flexibilitu, u nového modelu Big X 880 ocení zemědělci i koncepci několika nádrží, každý si může vybrat ze sedmi různých variant.*

Více se o novinkách Krone dočtete v Zemědělci č. 5.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down