01.02.2018 | 08:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

České traktory na britské výstavě

Už po patnácté se Zetor zúčastnil nejvýznamnějšího britského veletrhu Lamma v Peterboroughu. Pro návštěvníky byla připravena produktová nabídka traktorů Zetor, které vévodila žhavá novinka Hortus HS 65. Tento traktor společně s modelovou řadou Utilix byl světu představen poprvé na listopadovém veletrhu Agritechnica v německém Hannoveru a k zákazníkům se dostane v březnu letošního roku.

Veletrh Lamma patří mezi nejprestižnější výstavy na britských ostrovech s mezinárodním přesahem. Přijíždějí nejen farmáři z Velké Británie, ale také z Irska, Skandinávie nebo Beneluxu. „Jako prodejci traktorů Zetor máme na veletrhu jedinečnou možnost prezentovat naše novinky a produkty farmářům. Jde nejen o prestižní záležitost, ale také tady získáváme vazby na zákazníky. Během výstavy zaznamenáváme několik desítek poptávek po našich strojích, které v následujících týdnech a měsících měníme v prodeje,“ upřesňuje význam veletrhu Tibor Liška, ředitel ZETOR UK Ltd.

Největší novinkou, kterou si pro návštěvníky veletrhu Lamma připravila britská afilace ZETOR UK, byl traktor Hortus HS 65. Modelovou řadu Hortus tvoří dva typy – CL a HS vybavené čtyřválcovým motorem o výkonu 67 koní. Traktory využívají mechanickou převodovku s 24 rychlostmi vpřed a 24 rychlostmi vzad, model Hortus HS je navíc vybaven tzv. PowerShuttlem, tedy reverzorem umožňujícím změnu směru jízdy i pod zatížením. Maximální rychlost traktorů je 40 km/h. Dvě čerpadla oleje zajišťují v hydraulických okruzích průtok o objemu 60 l/min. Oba stroje využívají systém mokrých brzd. Traktor Hortus je vybaven klimatizací, která usnadňuje práci řidiče při dlouhých a namáhavých pracích.

Na mezinárodní výstavě Lamma ve Velké Británii prezentoval Zetor nejen nový Hortus 65, ale také řadu dalších novinek, jakými jsou traktor Major HS nebo modernizované traktory modelových řad Forterra a Proxima včetně čelních nakladačů Zetor System.*

Celou reportáž naleznete v Zemědělci č. 7.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down