17.02.2018 | 11:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Úplně nový žací stroj

Také sortiment diskových žacích strojů Fendt podléhá dalšímu vývoji. Díky tomu mohli všichni návštěvníci expozice na veletrhu Agritechnica zcela poprvé vidět úplnou novinku – žací stroj Fendt Slicer TLX.

Stroj byl na stánku vystaven ve své nové diagonální přepravní poloze. Kromě toho se pyšní velmi dobrou schopností kopírování i ve velmi nerovném terénu díky tomu, že se může vychylovat v rozsahu od +28 až do –20 stupňů. Podle podmínek je možné nastavovat úroveň přítlaku díky systému hydropneumatického odlehčení, který je ve standardní výbavě.

Fendt Slicer TLX existuje ve dvou pracovních záběrech 3,1 a 3,6 m, a vždy pak ve třech různých provedeních: s prstovým mačkačem, s válcovým kondicionérem a bez zařízení pro úpravu píce. Novinka také zavádí úplně poprvé pro vzadu bočně nesené žací stroje nájezdovou pojistku safetySwing, s níž se pyšnily doposud pouze kombinované žací stroje Fendt. Tento systém spolehlivě chrání i nesený žací stroj před poškozením kontaktem s překážkou. Jakmile ke kontaktu dojde, žací stroj se vyklopí dozadu a současně i nahoru, a po pominutí překážky se díky své hmotnosti samočinně vrátí zpátky do pracovní polohy.

Fendt jako prémiový výrobce zemědělské techniky klade u žacích strojů Slicer TLX velký důraz na jednoduchost obsluhy a údržby. Každý uživatel má možnost snadného kompletního přístupu k žacímu nosníku a nechybí ani ukazatel výšky sečení. Stroj může být vybaven hydraulicky sklopnou vnější ochranou, hydraulickým zajištěním pro přepravu a odstavnými nohami pro odstavení v přepravní poloze.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down