18.02.2018 | 11:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Co přináší on-line analýza kejdy

Kejda není v našich podmínkách v roli odpadu ze živočišné výroby, ale funguje jako hnojivo. Aby bylo možné zajistit její co nejpřesnější aplikaci, nabízí firma Zunhammer elektronický systém analýzy kejdy s využitím senzorů. Na veletrhu Agritechnica uvedl tento specializovaný výrobce z Bavorska svůj systém druhé generace.

Podzim 2017 byl pro firmu Zunhammer ve znamení prezentace velkého množství novinek. Jednalo se o adekvátní završení roku, který byl od samého začátku charakteristický značným nárůstem poptávky po aplikační technice tmavě žluté barvy. Továrna ve městě Traunreut má kapacitu zhruba 440 cisteren a 50 samojízdných aplikačních strojů ročně, a v září loňského roku musel úsek konečné montáže přejít na dvousměnný provoz, aby bylo možné vyhovět všem objednávkám.

Moderní technika Zunhammer táhne, a stále častěji včetně příplatkové výbavy. Roste zájem o velké aplikační cisterny na podvozcích s pneumatickým odpružením. Mnoho zákazníků oslovily cisterny řady Eco, u nichž slouží jejich rám současně i pro vedení kejdy. Tím se sníží hmotnost i celková výška stroje.

Poskytovatelé služeb využívají možnosti zpřesnění aplikace kejdy a precizní dokumentace dodaných živin s pomocí systému měření obsahu živin v kejdě Zunhammer VAN-Control 2.0. Potenciál tohoto systému je enormní, což je patrné při porovnání metod aplikace kejdy, pokud má toto organické hnojivo fungovat jako náhrada minerálních hnojiv.

Díky svému kompaktnímu provedení nalezne systém VAN-Control 2.0 uplatnění v jakémkoliv aplikačním řetězci kejdy a spolu s cisternami (či kejdovými nástavbami) Zunhammer představuje optimální kombinaci.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 3/2018.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down