21.02.2018 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vyšší výkonnost i kvalita práce

U svých dvouúčelových návěsů nové řady MX provedli inženýři firmy Krone řadu inovací, aby bylo dosaženo optimalizace toku píce a vyšší kvality i produktivity práce. Při sběru hmoty z řádku bude píci sbírat sběrač, který je stejně jako doposud neřízený a se šířkou 1800 mm.

Při bližším pohledu je nápadné, že prsty (jako doposud v pěti řadách) nejsou již uložené v jedné řadě, ale nově uspořádané do písmene W. Tím je sbíraná hmota účinněji dopravována ke středu plnicího kanálu a plnění probíhá plynuleji a bez zátěžových špiček. Od sběrače píce pokračuje k velkému plnicímu rotoru se šířkou 1580 mm a o průměru celých 880 mm. Na levé straně návěsu se nachází převodovka s olejovou náplní, pomocí které je rotor poháněn. Celkem 41 nožů dokáže vyprodukovat řezanku o teoretické délce 37 mm. Čistý řez zároveň podporuje malá vzdálenost od hvězdic rotoru k nožům.

Nosník s noži je možné vychýlit na levou stranu návěsu. To je kromě údržby potřebný úkon i při broušení všech nožů pomocí zařízení Speed Sharp, převzatého od velkých návěsů série ZX jako výbava na přání pro nové vozy MX. Dohromady 21 speciálních brusných kotoučů pracuje s otáčkami 3500/min a v úhlu jedenácti stupňů dochází k broušení nožů. Po zhruba čtyřech minutách a šesti cyklech jsou všechny nože opět nabroušené.*

Všechny návěsy řady MX jsou z výroby ISOBUS kompatibilní. Jejich ovládání má osvědčenou logiku s barevným zvýrazňováním právě aktivních funkcí. Pro náročné zákazníky nabízí firma Krone rozhraní v podobě nového terminálu CCI 1200 s dotykovou obrazovkou s úhlopříčkou dvanácti palců. Tento moderní terminál byl na stánku firmy Krone k vidění hned několikrát.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down