21.02.2018 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

S novou elektronikou a hydraulikou

Inženýři firmy Krone přepracovali také elektroniku a hydrauliku lisu Comprima. Veškeré úpravy směřovaly k tomu, aby tyto lisy mohly být řízené novým počítačem KMC. Zemědělci, kterým se protáhne sklizeň do noci, pak rádi přivítají pracovní osvětlení pomocí světlometů LED, jimiž lze tyto stroje vybavit na přání.

V roce 2017 také firma Krone představila u řady Comprima novou možnost ovíjení balíků do svrchní fólie namísto vázání do sítě. Tuto výbavu lze pro lisy Comprima objednat a uživateli přinese řadu praktických provozních výhod. Při použití svrchní fólie se zvyšuje kvalita senáže, neboť vnější vrstva ovinutého balíku je lépe slisovaná.

Protože ovinutí fólií proběhne ihned po slisování, balík se méně rozpíná. Spolu s tím se snižuje i riziko rozvoje plísní a zvyšuje se kvalita krmiva. Přínosem je nový systém svrchní fólie i z pohledu ekonomického a ekologického. Odpadá nepraktické oddělování sítě od fólie. Balíky se snadněji rozebírají a odpad je pouze jednoho druhu.

Další pozitiva: na konci ovinutí se fólie po odříznutí neshrnuje (na rozdíl od ostatních systémů), tzn. že následující proces balení začíná přímo na plné šířce fólie. Náklady na fólii a materiál jsou proto nižší.

O formování a slisování balíků se u lisů Comprima nové generace stará osvědčený systém Novogrip s tříletou zárukou (max. 30 000 balíků). Díky tomu bude na tyto stroje opět spolehnutí i při sklizni v obtížných podmínkách, v suché a lámavé slámě nebo ve vojtěšce s velkým podílem silných stonků. Dalšími výhodami tohoto originálního systému firmy Krone je jednoduchá a lehká konstrukce lisu.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down