22.02.2018 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový kombinovaný žací stroj

V expozici firmy Krone na Agritechnice byly k vidění stávající typy diskových žacích strojů. Jejich výrobní program nově obohacuje nová žací kombinace EasyCut B 950 Collect. Jedná se o kombinovaný žací stroj bez kondicionéru, který hmotu ihned po posečení shazuje a ukládá na jeden středový řádek pomocí příčných dopravních šneků. Přitom se docílilo snížení hmotnosti, protože stroj nemá kondicionér, a zároveň i snížení energetické náročnosti a spotřeby nafty. S hmotou nakládá stroj velice šetrně a téměř beze ztrát cenných částí.

Pracovní záběr nové kombinace EasyCut B 950 Collect činí 9,45 m. Stroj představuje efektivní prostředek ke sklizni pícnin zvláště v takových podmínkách, jako jsou travní porosty na svazích, resp. na méně únosné půdě, kde zároveň odpadá shrnování píce do řádku a s ním spojené další náklady, časové prodlevy a výrazně omezeny jsou také případné ztráty či znečišťování hmoty. Nicméně také ve dvoufázových technologiích sklizně celých rostlin na siláž (GPS např. pro bioplynové stanice) se nová žací kombinace uplatní – při jednom přejezdu píci poseče a zformuje objemný řádek pro sklízecí řezačku. Přitom stroj EasyCut B 950 Collect dovoluje pracovat s plošnou výkonností až čtrnáct hektarů za hodinu.

Příčné dopravní šneky jsou dimenzovány pro plynulé zvládání i velkých objemů hmoty. Mají průměr celých 450 mm, poháněné jsou prostřednictvím výkonné úhlové převodovky a odebírají hmotu přímo od žacích disků. Své dlouholeté know-how z konstrukční řady BiG M firma Krone vhodně aplikovala v průběhu vývoje žací kombinace EasyCut B 950 Collect.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 3/2018.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down