26.02.2018 | 09:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inovativní tažené postřikovače

Ochrana rostlin představuje významnou součást pěstitelských opatření, zaměřených na vysoký výnos. Při aplikaci účinných látek hraje velkou roli dostatečná preciznost a moderní výbava postřikovačů dovoluje zvýšit hospodárnost i bezpečnost práce. Zemědělci s dlouhými přejezdy zároveň od taženého stroje požadují klidné chování postřikovače na silnici. Všechny tyto nároky dokážou vhodně splnit tažené postřikovače Vega firmy LEMKEN.

Již na první pohled prozradí moderní design postřikovačů Vega jejich moderní konstrukci. Velké pneumatiky na ráfcích o průměru padesáti palců poskytují stabilitu a velkou světlou výšku, ale přispívají i k pohodlí za jízdy. Na tom, že jsou postřikovače Vega zcela klidné při přejezdech po silnici, anebo ve velkých svazích, má velký podíl odpružení oje a odpružení nápravy.

Kromě komfortu se postřikovače Vega vyznačují i jednoduchostí v obsluze. Přimíchávací nádoba se snadno sklopí do pracovní polohy a je doplněna o přisávací trysku, která přidávání přípravků urychluje. Nad přimíchávací nádobou se nachází externí ovládací terminál, na němž se nechají stiskem tlačítek volit jednotlivé funkce stroje. Jakékoli nastavení pak lze změnit na terminálu v kabině traktoru.

Tento ovládací komfort je dán tím, že LEMKEN Vega je standardně vybaven dálkově ovládanými ventily.  Ty jsou umístěny vedle sebe, takže postačují jen krátká vedení, v nichž se po skončení práce nachází minimální zbytková množství postřikové kapaliny. Další úspory pak přináší systém tlakového vyprázdnění postřikovače, který zároveň umožňuje zkrátit dobu pro vyčištění.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down