06.02.2018 | 09:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stále významnější kategorie traktorů

Mnoho perspektivních zemědělských podniků spolupracuje se svými ověřenými dodavateli, protože mají důvěru nejen v prodeji samotném, ale díky spolehlivosti také v oblasti servisu, prodeje náhradních dílů či zapůjčení náhradního stroje. Potom se v případě potřeby nové techniky podnik obrátí na svého prodejce a ten zvolí traktor s požadovaným výkonem od výrobce, kterého má ve svém sortimentu. Tím je volba zjednodušená.

Již i v oblasti kompaktních traktorů má zákazník možnost volby jednoho z více druhů hydrogenerátorů. Kompaktní traktory bývají sériově vybaveny hydrogenerátorem s výkonem například 60 l/min, který postačuje pro běžné funkce hydrauliky (kromě toho navíc ještě čerpadlem pro řízení). Jedná se o ekonomicky příznivé řešení. Potom jsou v kabině traktoru páky pro mechanické ovládání vnějších hydraulických okruhů, a průtok oleje lze u vybraného (většinou čtvrtého) hydraulického okruhu manuálně omezit, tzv. „přiškrtit“ v zadní části traktoru. I traktor se zubovým hydrogenerátorem může být vybaven čelním nakladačem. Poněkud složitější, nikoli však nemožné, je osazení zubového hydrogenerátoru regulací tlaku a průtoku.

Někteří výrobci traktorů se vydali cestou instalace dvojice zubových hydrogenerátorů. Tím se po sloučení průtoku obou čerpadel získá průtočné množství nad 100 l/min, které je dostatečné pro všechny funkce čelního nakladače včetně případného ovládání příslušenství. Pokud se požadavek na průtočné množství oleje sníží, jedno čerpadlo se odpojí a pracuje jen jeden hydrogenerátor. Praktickou záležitostí je volná zpátečka ve standardu, takže k traktoru lze snadno agregovat stroje, vyžadující pro své fungování hydraulický okruh s trvalým průtokem oleje bez nutnosti dodatečného dodělávání zpátečky.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down