19.03.2018 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přijíždí nový všestranný pásový shrnovač

Největší letošní novinkou ve shrnovací technice u firmy KUHN CENTER CZ je pásový shrnovač Kuhn MergeMaxx 950, který navazuje na původní oblíbený model MergeMaxx 902. Podle produktového manažera společnosti KUHN CENTER CZ Ing. Zdeňka Kříže je už u nás prodáno šest těchto nových strojů, po nichž touží velké zemědělské podniky, vlastníci bioplynových stanic či poskytovatele služeb, kteří kladou velký důraz na vysokou kvalitu objemné píce.

Oproti původnímu modelu MergeMaxx 902 je nový pásový shrnovač MM 950 lehčí zhruba o 3 t při přibližně stejné šířce pracovního záběru 8,8 až 9,5 m podle způsobu shrnování, takže lze využít traktor již od výkonu 110 koní. V porovnání se starším typem se třemi sběrači s pásy má pouze dvě obdobné sběrací jednotky poháněné hydromotory.

S ohledem na možnost volby způsobu tvorby řádků podle tvaru pozemku či množství a typu pěstovaných pícnin je toto řešení velice všestranné: lze vytvářet jeden středový řádek s možností měnit jeho šířku, nebo jeden či dva boční řádky na obou stranách stroje, ale i jeden boční (vlevo nebo vpravo) a zároveň středový řádek. Díky těmto možnostem jde o velice flexibilní shrnovač, který se dokáže přizpůsobit všem soudobým sklizňovým technologiím.*

Více naleznete v Zemědělci č. 12.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down