Sortiment se rozšiřuje

Společnost Agrotip-Ing. Blažek z Roudnice nad Labem je na trhu již 27 let a do povědomí zemědělců se zapsala jednak jako prodejce zemědělské techniky, jednak od roku 1999 také jako výrobce zemědělských strojů. Kromě produkce oblíbených pluhů z programu zaniklé továrny ROSS Roudnice n. L. a náhradních dílů na ostatní výrobky bývalého ROSSu, má firma ve svém výrobním portfoliu i rozsáhlý sortiment strojů pro tvorbu siláže a senáže.

Za posledních 10 let vyrobili přes 670 dusačů siláže Agrotipa SilaPress, které pracují na čtyřech světadílech, a tím se stali jedním z největších výrobců tohoto stroje na světě.

Vyrábí také radlice na siláž Agrotipa SilaShield, které se zapojují do čelní hydrauliky traktoru, nebo nakladače.

 

Agrotipa SilaSpreader ASSP 260

Do loňského roku chyběl v programu firmy stroj na aktivní rozprostírání senáže do čelní nebo zadní hydrauliky traktoru. To již není pravda, protože po velmi úspěšných strojích Agrotipa SilaPress a Agrotipa SilaShield uvonilo do výroby vývojové oddělení firmy po loňských úspěšných zkouškách aktivní rozprostírač senáže a siláže Agrotipa SilaSpreader ASSP 260.

Základ stroje tvoří mohutný, vodou plnitelný válec o průměru 805 mm, na kterém jsou navařeny aktivní lopatky. Celkový průměr rotačního válce i s lopatkami je 1,205 mm a samotné lopatky jsou 200 mm dlouhé. Válec rozprostírače má pracovní rychlost 60-80 ot/min a je poháněn kardanem. Výstupní otáčky z traktoru mohou být buď 540 nebo 1000 ot/min a pohon je veden přes dvě osvědčené převodovky od renomovaného italského dodavatele, které používají na podobných strojích téměř všichni zahraniční konkurenti.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down