23.03.2018 | 10:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Secí stroje se stoprocentními výsledky

Úroveň zakládání porostů má v podnikové agrotechnice zcela klíčový význam pro dosažení vysokých výnosů. Zkušené posádky a kvalitně pracující secí stroj s bezporuchovým provozem jsou základní předpoklady úspěchu. Výsledek setí není na první pohled patrný a dodatečně lze případné chyby stěží opravit. Přední zemědělské podniky proto smysluplně investují do kvalitního vybavení pro setí – tedy do techniky, na kterou je spolehnutí, že i v tvrdých podmínkách a uprostřed vypjaté sezóny odvede svou práci spolehlivě.

K takovým podnikům patří i Agro Vyšehořovice, jež hospodaří na celkové výměře 1500 hektarů zhruba třicet kilometrů východně od Prahy. Nedílnou součástí hospodaření je živočišná výroba, založená na chovu 350 dojnic s užitkovostí přes 10 000 l mléka.

Za účelem výroby krmiva se na orné půdě pěstuje na shodné výměře vždy 120 hektarů vojtěška a kukuřice. Kukuřice se sklízí jak na siláž, tak i metodou konzervace vlhkého zrna do vaků. Toto vlhké zrno je běžnou součástí krmné dávky, stejně jako cukrovarnické řízky, které  podnik odebírá od cukrovaru po zpracování dodané cukrové řepy. Cukrovka se pěstuje na úrodných půdách na výměře celých 220 hektarů.

Agro Vyšehořovice je podnik, který se pro secí stroj Solitair 9 firmy LEMKEN rozhodl před mnoha lety jako jeden z prvních v ČR vůbec. S velice dobrými zkušenostmi s technikou v modrých barvách navštívili pracovníci firmu LEMKEN na veletrhu Techagro v roce 2016. Zkušené profesionály zaujal v expozici pneumatický secí stroj nové generace s označením Solitair 25. Firma LEMKEN vyšla svým zákazníkům vstříc a na jaře 2017 byl poskytnutý secí stroj podniku k vyzkoušení.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 5/2018.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down