27.03.2018 | 08:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Autonomní stroje míří do praxe

Provoz autonomních prostředků v zemědělství může mít různé podoby. Vývojem autonomních strojů se intenzivně zabývá také značka Case IH, která představila možné scénáře uplatnění autonomních traktorů v praxi.

Case IH je výrobcem, jemuž je obor precizního zemědělství blízký. Do této oblasti spadá i vývoj autonomního traktoru.

Koncept autonomního stroje AVC představil Case IH poprvé v srpnu 2016. Jednalo se o celosvětově první koncept výkonného traktoru bez kabiny, u kterého mají zvláštní význam jak integrované funkce, tak i jeho konstrukce. Jakmile se traktoru AVC zadá oblast jeho nasazení, je možné ve stroji obsažené funkce precizního zemědělství využívat naplno a zcela autonomně. Bezpečný provoz AVC i pohyb a existenci lidí, zvířat či předmětů v okolí jsou přitom zajištěny prostřednictvím pokrokové technologie senzorů, optických a radarových systémů.

Silueta stroje AVC značky Case IH se mezitím stala symbolem pro nejmodernější technologie současnosti. Originální koncept je vyvíjen tak, aby byl přenositelný na traktory Case IH různých modelových řad.

Prvním krokem k autonomním traktorům bylo zavedení automatického řízení AFS AccuGuide, představeného v roce 1990. Vývoj jde dál a jeho dalším výsledkem je systém automatického otáčení AFS AccuTurn a technologie AFS Soil Command pro precizní přípravu seťového lůžka. Tyto automatické systémy, a eventuálně i plná autonomie, dokážou zvýšit efektivitu velkého počtu polních prací.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 5/2018.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down