10.05.2018 | 10:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový širokozáběrový secí stroj

V expozici firmy Horsch na letošním veletrhu Techagro zářila jedna z novinek - kompaktní secí stroje Serto 10 SC o záběru 10 m, který je zárukou vysokých plošných výkonů. Jeho dominantním znakem je pneumatikový pěch v celém pracovním záběru v kombinaci s těžkou dvojkotoučovou secí botkou. V nabídce společnosti PEKASS Praha je k dispozici i model Horsch Serto 12 SC o záběru 12 metrů.

Podobě jako u osvědčeného systému Pronto i zde běží v rozteči 16,6 cm dvě botky v identických podmínkách za každou pneumatikou. Ke zpřesnění hloubky setí používá Serto urovnávací a utužovací pěch. Nová paralelogramová výsevní botka Horsch pracuje velmi dobře i v obtížných podmínkách a spolehlivě ukládá osivo i při větším výskytu hrud na povrchu pole. Mohutně dimenzovaná pouzdra a ložiska společně s robustní konstrukcí přispívají k vysoké stabilitě a dlouhé životnosti. Při konstrukci tohoto stroje využil Horsch zkušenosti se stavbou přesných výsevních jednotek Maestro.

Serto disponuje zásobníkem o objemu 6000 l, který je rozdělen v poměru 50 : 50. Může tak vézt 6000 l osiva, nebo 2 x 3000 l osiva a hnojiva. Pro aplikaci dalších komponentů, například mikrogranulátu, se může Serto vybavit zásobníkem o objemu 300 litrů. Za koly tažného prostředku používá Serto prolamované kotouče, které účinně kypří vytvořené koleje. Potřebná tahová síla zůstává i v silně kypré půdě absolutně nízká, a to díky celozáběrovému pěchu. Tím se výrazně šetří palivo.

Úzký zásobník usnadňuje přístup ke všem obslužným i servisním místům a umožňuje velmi dobrý výhled z kabiny na práci stroje. K jeho sklopení na přepravní šířku 3 m stačí stisknout jedno tlačítko.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down