06.05.2018 | 01:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stále významnější kategorie traktorů

Při volbě nového traktoru záleží na tom, jaké jsou v otázkách dodávek zemědělské techniky priority. Mnoho perspektivních zemědělských podniků spolupracuje se svými ověřenými dodavateli, protože mají důvěru nejen v prodeji samotném, ale díky spolehlivosti také v oblasti servisu, prodeje náhradních dílů či zapůjčení náhradního stroje. Potom se v případě potřeby nové techniky podnik obrátí na svého prodejce a ten zvolí traktor s požadovaným výkonem od výrobce, kterého má ve svém sortimentu. Tím je volba zjednodušená.

Stále častěji jsou moderní převodovky konstruovány tak, že dovolují jízdu maximální rychlostí při redukovaných otáčkách motoru. Proto je na tuto možnost dobré myslet, pokud bude traktor využíván v dopravě. V nižší a střední výkonové třídě je to téměř samozřejmostí. Obě funkce, tedy jak navyšování výkonu, tak i rychlost 40 km/h při redukovaných otáčkách motoru, mohou přispět ke zvýšení produktivity práce v dopravě.

Také kabiny prochází stálým vývojem. Vybavení kabiny lze zvolit podle konkrétních požadavků a přání zákazníka. V ergonomii a rozložení ovládacích prvků lze nalézt nejvíce rozdílů mezi komfortními traktory a jejich cenově příznivějšími protějšky (i v rámci jedné značky). Úroveň komfortu u nového traktoru je závislá na finančních možnostech, potřebách obsluhy a povaze nasazení traktoru.

Mechanické ovládání převodovky či vnějších hydraulických okruhů postačuje pro vykonávání jednoduchých činností, jako jsou agregace s krmným míchacím vozem, se shrnovači či obraceči píce nebo s mulčovači při údržbě krajiny.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down