11.07.2018 | 06:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Širší nabídka osvědčených strojů

Aby společnost Horsch, kterou na českém trhu zastupuje firma PEKAAS Praha, uspokojila malé farmáře i velké zemědělské podniky, přichází postupně s dalšími modely osvědčených strojů, které mají menší nebo větší pracovní záběr. Pojďme si přiblížit některé secí stroje, které se od původních typů liší především jiným pracovním záběrem.

Pro secí stroje Horsch jsou příznačné vysoká kvalita práce i při vysoké pracovní rychlosti, velký výkon a spolehlivost. Po dobrých zkušenostech s typy Avatar 6 až 12 SD a SW přichází Horsch s nejmenší modely Avatar 3 a 4 SD o záběru 3 a 4 metry. Jednokotoučová výsevní botka SingleDisc byla optimálně navržena pro práci v nepřipravené půdě. Přítlak na každou botku až 310 kg i při prázdném zásobníku zaručuje spolehlivé pronikání do půdy. Přímo na botce se nachází vodicí opěrné kolo, které i na nerovné půdě zajišťuje konstantní požadovanou hloubku ukládání osiva. O uzavírání výsevní drážky se stará speciální kotouč, který ještě napomáhá překrývání osiva půdou. Navzdory robustní konstrukci výsevních botek a úzké meziřádkové rozteči 16,7 cm má stroj bezproblémovou průchodnost, a to díky dvouřadé stavbě. S Avatarem se tak může vysévat i při mnoha posklizňových zbytcích nebo do vzrostlé meziplodiny.

Podvozek s velkoobjemovými pneumatikami za výsevními botkami zabraňuje nežádoucímu utlačení seťového lůžka a slouží i k bezpečné silniční přepravě. Při velmi tvrdých půdních podmínkách je možné stroj vybavit přídavnou zátěží, aby se dosáhlo potřebného průniku a zformování seťového lůžka. Jednokomorový zásobník má objem 2800 litrů, dvojkomorové provedení o objemu 3800 l umožňuje samostatné dávkování osiva a hnojiva. K dispozici je také zařízení na mikrogranulát (200 litrů) pro aplikaci dalších složek spolu se setím, které se může kombinovat i s jednokomorovým provedením. Ovládání a kontrola probíhají standardně přes terminál ISOBUS.*

Celou reportáž naleznete v Zemědělci č. 27.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down