16.07.2018 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dvě profesionální secí kombinace

Během akce NAŽIVO! v jihočeské Sedlici, kterou uspořádaly společnosti Kverneland Group Czech, UNIAGRA CZ Jarošovice, CSK AGRO Přeštice a místní zemědělská akciová společnost, byly desítkám zemědělců předvedeny také dvě secí kombinace.

Jako první vyjela do zorané půdy secí kombinace Kverneland e-drill compact s rotačními bránami H series vybavená zásobníkem o objemu 1100 l, který lze zvětšit s nástavky až na 1400 litrů. S ohledem na menší hmotnost nových rotačních bran, a tím celé secí kombinace, a posunutím těžiště co nejblíže k traktoru si se strojem o záběru tři metry hravě poradí i traktor o výkonu kolem 150 koní. Uvedená secí kombinace je plně ISOBUS kompatibilní, zemědělci u ní ocení i jednoduchou automatickou kalibraci.

Aktivní předvádění techniky na zpracování půdy a setí ukončila v Sedlici secí kombinace Kverneland u-drill o záběru 6 m s pasivní přípravou půdy a přihnojením. Ta splňuje všechny vlastnosti velkého profesionálního secího stroje včetně elektronického ovládání výsevního ústrojí a souvraťového managementu. Je plně ISOBUS kompatibilní, všechny funkce se nastavují z kabiny traktoru, a to jak hloubka zpracování půdy pomocí talířové sekce, tak i hloubka setí či přítlak secích botek. Netradiční je také to, že se jednotlivé pracovní sekce dají ovládat samostatně a lze je tak vyřadit z provozu. Kverneland u-drill v pracovních záběrech 3, 4 a 6 m umožňuje během jedné pracovní operace připravit seťové lůžko a uložit do něj osivo, případně i hnojivo, a to rychlostí až 18 kilometrů za hodinu při zachování stalé pracovní hloubky. Pomocí elektronicky ovládaného výsevního ústrojí je možné dávkovat 2 až 400 kilogramů osiva/hnojiva na hektar.*

Více naleznete v Zemědělci č. 29.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down