24.07.2018 | 09:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nabízejí nové i zánovní stroje

Agroservis Sedláček (AGS) je známou firmou působící na trhu s použitou sklizňovou technikou Claas a prodává i traktory téže značky. Účastnila se i výstavy Naše pole, kde předvedla ukázky z nabízeného sortimentu zemědělských strojů.

V centru pozornosti byla sklízecí mlátička Claas Lexion 760 s polopásovým podvozkem a devítimetrovou Vario lištou. Sklízecí mlátička byla jak nová a dokladovala trend ve větším zaměření firmy na prodej předváděcích strojů, které se od nových liší zejména pořizovací cenou, zatímco ostatní užitné vlastnosti jsou dotčeny minimálně.

Koupě zánovní techniky tak představuje zajímavou alternativu. K prodávané technice nabízí firma AGS samozřejmě i servis, u sklizňových strojů předsezónní prohlídky, nebo školení obsluh. Výhodou je to, že u firmy AGS nejsou skoupí na servisní informace a jejich primárním cílem není to, aby zákazník jezdil na servis jen k nim. Když si stroj zvládne částečně, nebo i celkově opravovat sám, není problém.

Dominoni je novinkou

 Vyjma prodeje použité techniky Claas nabízí AGS také nové stroje. Jedná se o techniku Lemken a Rauch, u níž působí na pozici regionálního dovozce, a dále sklizňové adaptéry Sunmaster, určené pro sklizeň slunečnice. Novinkou je prodej adaptérů Dominoni. Ty jsou ve specifikaci pro sklizeň kukuřice vyráběny ve sklopném i pevném provedení a ve dvou modelových řadách Rock a Kaiman. V obou případech jsou nabízeny ve variantách se záběrem 4 až 12 řádků.

Adaptéry pro sklizeň kukuřice jsou vybaveny systémem podávacích válců s nízkým energetickým příkonem a excentricky umístěným drtičem. Konstrukčně nejsou nijak složité a prodejce na ně nabízí záruku tři roky bez limitu v podobě posečených hektarů.

V nabídce italské firmy Dominoni je i žací adaptér Multi Power Disc, určený pro přímou sklizeň pícnin samojízdnými řezačkami. Je vhodným řešením například při sklizni žita na zeleno, jehož pěstování je v rámci ČR stále rozšířenější. Adaptér je tvořen z dvojice diskových žacích strojů Kuhn o záběru tři metry a vybaven vkládacím šnekem o velkém průměru.

 Tisíce hektarů ve službách

 Firma Agroservis Sedláček oslavila letos 25. výročí svého založení. Kromě prodeje a servisu nabízí též služby se sklizňovou technikou, jak jinak než Claas. Jde o pět sklízecích mlátiček Lexion, které ročně posečou okolo 4000 ha a čtyři samojízdné řezačky, jež za sezónu sklidí asi 2500 ha silážní kukuřice, 1500 ha senáží a 800 ha GPS.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down