26.07.2018 | 08:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sériová výroba traktorů zahájena

V posledních dnech sjíždějí z výrobní linky brněnského výrobce traktorů Zetor první stroje modelové řady Major v novém designu. Po úspěšném celosvětovém představení na veletrhu Agritechnica a Techagro se „zetorácký“ krasavec dočkal sériové výroby. Major v novém designu bude lákat zákazníky nejen na tvary podtrhující dynamiku a sílu traktoru, ale především na univerzální využití a široké uplatnění v reálných podmínkách. Nové stroje se k prvním zákazníkům dostanou v následujících týdnech.

Major v novém designu představilo vedení Zetoru už na podzim 2017 na veletrhu Agritechnica, od té doby se stroj prezentoval na mnoha dalších výstavách po celé Evropě. Zájemci o tuto modelovou řadu se konečně dočkali – 16. července byla zahájena v brněnském závodě sériová výroba, a to obou verzí CL i HS. Jde o čtyřválcové stroje s výkony 75 koní s motory Deutz. Verze CL je jednoduchý mechanický stroj s převodovkou 12/12, model HS přináší větší komfort obsluze díky převodovce s rozsahem rychlostí 24/12 a s maximální rychlostí 40 km/h. Převodovka je vybavena dvoustupňovým násobičem točivého momentu a elektrohydraulickým reverzorem umožňujícím změnu směru jízdy při zatížení. Zvedací síla modelu CL je 2400 kg, typ HS uzvedne až 3300 kg, což je nadstandardní výkon u traktorů této třídy.

První traktory s obchodním názvem Major vznikly už v roce 1999. Šlo o modernizovanou modelovou řadu označovanou jako Model 92 a stroje se vyráběly do roku 2006. V roce 2013 společnost představila modernizovanou modelovou řadu se stejným názvem. Na přelomu roku 2016 a 2017 rozšířila nabídku řady Major o nový model HS. Major svými schopnostmi zastupuje v portfoliu traktorů Zetor univerzální zemědělský traktor ve výkonnostní třídě do 80 koní, který má výborný poměr ceny a výkonu. Jde o obratný stroj, který najde své uplatnění v chovatelství, na farmách, v rámci tzv. zeleného programu při sklizni pícnin, ale také v dopravě a v komunálních službách.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down