29.09.2018 | 12:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

S modernizovanou převodovkou

Traktory McCormick X7.6 v nové podobě jsou vybaveny inovovanou mechanickou převodovkou Semi-Powershift, nabízející oproti stávajícím variantám s celkem 24 rychlostmi větší počet rychlostních stupňů: pět skupin s roboticky ovládaným řazením a šest stupňů, řazených při zatížení. Řazení je kompletně řízeno elektronicky.

Převodovka s označením P6-Drive nabízí i zajímavé pokrokové funkce. Maximální rychlostí 50 km/h dovoluje pojíždět při redukovaných otáčkách motoru na 1860/min, a minimální rychlost je již 390 m/h. Samozřejmostí je čtyřrychlostní vývodový hřídel, který je (spolu se zadní nápravou) také inovovaný pro zvládání přenosu vyššího výkonu. Pro provádění speciálních prací může být převodovka doplněna o sadu 24 dopředných a 12 zpětných plazivých rychlostí STD, s nimiž pak celkem poskytuje 54 dopředných a 27 zpětných rychlostí.

Standardní rozsah rychlostí činí 30 dopředných a 15 zpětných. Rychlosti mají vhodně zvolené odstupňování pro efektivní práci při všestranném nasazení traktoru. Díky elektronickému řízení jsou možné i režimy automatického řazení.

Režim AutoField je určen pro polní práce, a traktor bude automaticky řadit šest rychlostí v rámci skupiny. V režimu AutoTransport pak umí samočinně přeřazovat i mezi skupinami, takže s traktorem lze jet tak, že se zrychluje pedálem akcelerátoru a zpomaluje pomocí brzd. Pokud při dojíždění ke křižovatce a brzdění náhle z červené skočí na semaforu zelená, stačí uvolnit brzdový pedál a sešlápnout pedál akcelerátoru. Převodovka si zvolí vhodný rychlostní stupeň automaticky. A pokud bude třeba zastavit úplně, pak to lze provést pouze s brzdovými pedály. Díky integrované spojce není třeba sešlápnout pedál spojkový, takže pohodlí práce s traktorem se podobá plynulé převodovce.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 11/2018.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down