04.10.2018 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Massey Ferguson útočí na cenu

Jednou z velkých výzev inženýrů ve vývoji je navrhnout traktor daného výkonového segmentu tak, aby v něm farmář našel všechny potřebné funkce, a přitom aby traktor nebyl přetechnizovaný. Že je to vlastně utopie, protože každá farma je originál a každý ocení něco jiného? Ano, je to pouhý ideál, ke kterému se výrobci snaží přiblížit.

Kandidátem na titul Traktor roku Best utility ze stáje Massey Ferguson je model, který rozhodně nenabízí žádnou vysokou technickou vyspělost, ale snaží se poskytnout vše, co farmář od stotřicetikoňového traktoru očekává. Díky jednoduchosti nabízí delší životnost a cenou konkuruje i traktorům kupovaným z druhé ruky.

Testovací centrum

S modelem Massey Ferguson 6713 jsme se seznámili přímo v jeho domovině na pozemku testovacího centra AgriLab, které leží nedaleko výrobního podniku v Beauvais.  Centrum AgriLab je opravdu unikátním projektem. Nabízí zázemí experimentální farmy s živočišnou i rostlinnou produkcí k testování inovativních myšlenek a technologií. Slouží také jako místo sdílení těchto novinek mezi farmáři a jejich partnery a samozřejmě úzce spolupracuje s univerzitou UniLaSalle.
Vraťme se, ale k našemu traktoru. Jak už bylo řečeno v úvodu, je těžké vytvořit cenově přijatelný stroj a přitom se zavděčit všem farmářům. Massey Ferguson tvrdí, že modelem globální série 6713 se k tomuto ideálu přiblížil a nový MF 6713 se hodí jak na menší farmu s živočišnou i rostlinnou produkcí, tak například pro farmáře hospodařícího na výměře 160 ha, jehož hlavní činností je rostlinná produkce. Vybral si proto dvě konkrétní modelové farmy, jejichž požadavky na traktor jsou jiné, a přesto je pro obě  traktor MF 6713 vhodný. Jak traktor obstál a co která farma na stroji oceňuje, najdete v časopise Mechanizace zemědělství.*

Více také v týdeníku Zemědělec

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down