18.10.2018 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Podmítač s vysokou průchodností

Rubin 10 bude stále tím osvědčeným strojem pro první, rychlou, celoplošnou podmítku co nejdříve po sklizni. Talíře o průměru 645 mm provádí celoplošné podříznutí půdy již od hloubky sedmi centimetrů. Postavení talířů ve vhodném pracovním úhlu přitom zaručuje odpovídající zahlubovací síly a snadné vniknutí i do těžké půdy.

Za jízdy pak uvolněná ornice naráží na plochu talířů a je vhodně usměrňována tak, aby efekt na promísení s posklizňovými zbytky byl co nejintenzivnější. Úroveň zapravení posklizňových zbytků do profilu lze dále zvýšit při opakované podmítce a Rubin 10 lze využívat i jako stroj k přípravě půdy před setím v bezorebné technologii.

Speciálně tvarované slupice a rám s tradičně otevřenou konstrukcí poskytují hodně prostoru pro pohyb půdy a organické hmoty. Aby nebyl proud hmoty zpomalován ani ve středové sekci podmítače, jsou tři středové talíře Rubinu 10 posunuty v podélné rovině vzad. Toto patentované řešení optimalizuje proudění půdy a hmoty strojem a zároveň zabezpečuje rovnoměrné zpracování půdy v celém pracovním záběru podmítače.

Nové talíře mají nejenom o 25 mm větší průměr než dosavadní provedení u Rubinu 9, ale také garantují až o třicet procent delší životnost, protože jsou vyrobeny z vysoce ušlechtilé oceli. Díky tomu mohou sdílet výsostné označení DuraMaxx, kterým se pyšní opotřebitelné díly Lemken s výrazně prodlouženou životností.

Talíře jsou zavěšeny na nově koncipovaných slupicích o tloušťce 30 mm, které jsou podstatně robustnější než stávající verze. Takové slupice dokážou dlouhodobě odolávat i značným reakčním silám, které vznikají při práci na těžkých půdách při vyšších pojezdových rychlostech.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 11/2018.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down