31.10.2018 | 10:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jedenáctka veteránů nezklamala

Pro návštěvníky mistrovství republiky v orbě byla velice přitažlivá soutěž s historickou technikou, která se v rámci českého mistrovství uskutečnila už posedmé. Vždyť vidět například starý bublající traktor Svoboda DK 12 s jednoradličným otočným pluhem R. Becher, nebo dokonale udržované traktory Zetor 15, 25, 30, i 6911, či červený eresák RS 09 GT 122 byl skutečný zážitek. Z pohledu na tuto krásnou, opečovávanou starou techniku bylo zřejmé, že bez historie není žádná budoucnost.

V soutěži s historickou technikou nechyběli minulými ročníky ostřílení borci, jako například dva nejlepší v loňském roce Miloš a Pavel Vaňourkovi z týmu Traktor Zetor tým Míly Vaňourka Krásný Dvůr, jejichž soutěžní orba je vždy na velmi vysoké úrovni, za níž by se nemuseli stydět mnozí soutěžící v hlavních kategoriích. Do Kamenici nad Lipou přijeli i pravidelný účastník Pavel Kocourek, který s otočným pluhem R. Becher vyhrál mistrovství republiky v orbě naposled v roce 2016, ale i Milan Želínský, druhý z roku 2016, kteří taktéž patřili k největším letošním favoritům.

A jak to dopadlo? Na bronzový stupínek vystoupil Milan Želinský z týmu VRTBO, který soutěžil s traktorem Zetor 15 a pluhem Ross. Od rozhodčích obdržel 110 bodů. O bod více získal stříbrný Jan Vašulín z týmu Divize Morava jih, jenž oral s traktorem Zetor 3011 a pluhem PN 252. Mistrem republiky pro rok 2018 se stal pátý z roku 2016 Antonín Nevídal z týmu Rybáři v brázdě. S traktorem Zetor 3011 a pluhem Eberhardt si vyoral rekordních 125 bodů. *

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down