17.12.2018 | 06:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kompaktní traktory do náročného terénu

V areálu firmy CIME v Mirovicích nešlo během dnů otevřených dveří přehlédnout traktor Lindner Geotrac 74 EP. Jeho charakteristickým znakem je kompaktní stavba s důrazem na co nejníže položené těžiště traktoru umožňující vyšší svahovou dostupnost v porovnání s konvenčními typy traktorů.

Traktory Lindner Geotrac se čtyřválcovým motorem Perkins o výkonu 55 kW (76 k) až 106 kW (144 k) se vyznačují unikání konstrukcí předních náprav. Malý úhel natočení předních kol zajišťuje výrazně menší poloměr otáčení a vynikající manévrovatelnost traktoru. Příjemný pocit při jízdě v traktorech Lindner Geotrac umocní panoramatický výhled z kabiny řidiče v celém rozsahu 360°, a to i směrem vzhůru. Dobré jízdní vlastnosti traktoru podporuje převodovka ZF se čtyřstupňovým řazením pod zatížením, u nejsilnějších typů lze řadit 32 převodových stupňů vpřed a stejný počet vzad.

V nabídce společnosti CIME je i jediný traktor na světě s řiditelnou zadní nápravou, a to Lindner Lintrac 90. Tento unikátní kompaktní stroj vhodný pro práci v horách, svažitých terénech, ale i ve vinicích a sadech či v komunální sféře může pracovat na pozemcích se stoupáním až 60 %. Je vybaven velmi úsporným motorem Perkins o výkonu 75 kW/102 k a lehkou, dynamickou a mimořádně výkonnou vario převodovkou TMT09 ZF. V České republice již pracuje několik těchto strojů. Tyto traktory lze vybavit i speciální úpravou do sadů, vinic či chmelnic, tedy užší kabinou, bočními (středovými) okruhy vnější hydrauliky, nebo směrem dolů vedeným tlumičem výfuku.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down