18.12.2018 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kde postřikovače přicházejí na svět

Na konci roku 2017, konkrétně v Zemědělci č. 48, jsme zveřejnili článek Jak postřikovače přicházejí na svět. Na novém modelu Kverneland iXtrack T3 jsme popsali čtyřletou cestu od prázdného papíru k modernímu stroji s řadou revolučních řešení, počínaje atypickou konstrukcí a konče nejmodernějšími elektronickými systémy, jež umožňují přesnou aplikaci i při vysokém pracovním výkonu, bezpečnou přepravu po silnici, snadné ovládání a prostřednictvím softwaru IsoMatch FarmCentre třeba i dálkové zadávání úkolů.

Po roce jsme se vydali se skupinou českých zemědělců a obchodních partnerů společnosti Kverneland Group Czech a Slovakia do nizozemského Nieuw-Vennepu, kde se postřikovače Kverneland, ale také rozmetadla stejné značky, vyvíjejí, konstruují a vyrábějí. Továrnu na výrobu uvedených strojů doplňuje závod Mechatronic, kde se vyrábí elektronika pro veškerou techniku Kverneland Group.

V příštím roce si Kverneland Group připomene 140. výročí založení společnosti. Dnes patří pod nadnárodní koncern Kubota Corporation a s tímto silným japonským partnerem za zády investuje značné finanční prostředky především do vývoje nových technologií a výrobních závodů. Snad největší množství peněz plyne do elektronických ovládacích systémů v návaznosti na precizní zemědělství. O vysoké kvalitě strojů Kverneland svědčí nejen jejich stále rostoucí obliba u zemědělců, ale také řada významných ocenění na prestižních mezinárodních výstavách. „Naše společnost nabízí vysoce inteligentní vize stabilního zemědělství, které v budoucnu musí zaručit dostatek potravin pro stále rostoucí světovou populaci lidí,“ řekl přítomným Ing. Pavel Dvořák, produktový manažer společnosti Kverneland Group pro řadu evropských zemí. „Kromě vize přicházíme i s misí, tedy s vývojem a výrobou odpovídající techniky, na něž pak navazuje servis, tedy péče o dodané stroje. Jde o ucelený systém, který vede k udržitelnému zemědělství a prosperitě farmářů.“*

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 51.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down