06.12.2018 | 02:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Co přináší systém Glonass

Nákladnější přijímače signálu GPS dokáží přijímat kromě signálu L1 i signál L2 o nižší frekvenci, oba signály zpracovávat a i bez příjmu korekčního DGPS signálu poskytují přesnost s odchylkou nejvýše na úrovni jednoho metru. Tyto tzv. dvoufrekvenční přijímače pro využití v zemědělství patří do oblasti vysoce přesných zařízení, která umí přijímat i korekční signály RTK.

Kromě amerického systému GPS existuje ve vesmíru také systém Glonass, který je ruského původu. Tyto satelity se pohybují ve výšce přibližně devatenáct kilometrů nad zemským povrchem. Moderní přijímače signálu GPS umí přijímat i signál od satelitů Glonass.

Rozšířením schopností k příjmu signálu i od satelitů Glonass se nedosáhne zvýšení přesnosti fungování satelitní navigace. Ale zato se výrazně zlepší dostupnost signálu a sníží riziko jeho výpadku, což je přínosem především na okrajích pozemků pod lesy anebo v podhorských podmínkách. Také systém Glonass dokáže nabídnout shodnou přesnost, jako GPS, protože existují zpoplatněné služby, které poskytují přesný DGPS signál.

Moderní ovládací terminály poskytují celoroční nástroje precizního zemědělství v jednom balíčku: navádění, automatické řízení, řízení setí, řízení aplikace, sledování výnosů a mapování. Řidič si může vybrat z celé řady naváděcích schémat.

některým terminálům je možné připojit přes USB Wi-Fi adaptér, čímž se získá přístup k bezdrátové internetové síti v kabině prostřednictvím například inteligentního mobilního telefonu. Poté lze bezdrátovou formou přijímat a odesílat naváděcí linie, předpisy či aplikační mapy a další datové soubory. Tato data lze také zálohovat na bezpečném uživatelském cloudovém účtu.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down