06.12.2018 | 02:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Český výrobce se prezentoval v Itálii

Firma BEDNAR je ryze český výrobce zemědělské techniky, zastoupený na trzích celého světa. Proto také klade velký důraz na prezentaci v zahraničí, a stroje ve žlutém lakování nechybí na žádném významném mezinárodním veletrhu. Tak tomu bylo i v italské Bologni, kde BEDNAR jako jeden z mála výrobců hájil české barvy.

Veletrhem EIMA International v roce 2018 prošlo 300 000 návštěvníků. Mnoho z nich si prohlédlo zajímavě připravený průřez sortimentem strojů firmy Bednar.

Značnou pozornost přitahoval polonesený pneumatický secí stroj Omega OO 4000L. Jedná se o zástupce druhé generace těchto strojů, což prozrazuje již antracitová barva zásobníku osiva, vyrobeného z plastu. Toto řešení odpovídá koncepci lehkého secího stroje s univerzálním využitím. Další příjemnou inovací je stabilní lávka se schůdky a zábradlím pro snadný přístup k zásobníku.

Pneumatické secí stroje firmy Bednar provádí precizní přípravu půdy při jednom přejezdu, což snižuje počet přejezdů po pozemku a šetří čas. Umožňuje to předřazená sekce se dvěma řadami talířů o průměru 460 mm. Talíře zpracovávají půdu celoplošně a jsou uspořádány do písmene X. Stroj tak plynule sleduje stopu traktoru bez driftování do stran a to i při vyšších pojezdových rychlostech. Díky vhodně zvolenému zaúhlení talířů je možné pracovat jak po orbě, tak i na půdě, zpracované mělkým kypřením.

Více informací v měsíčníku Mechanizace zemědělství č. 2/2018.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down