07.12.2018 | 02:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Řešení pro setí do suché i nadměrně vlhké půdy

Secí stroj Omega OO L má rozličné možnosti osazení před a za sekcí talířů, které slouží pro přípravu půdy před setím. Pokud bude jako úplně první pracovní orgán fungovat pneumatikový pěch Frontpack, je zajištěno nejen rozdrcení hrud, ale zároveň i stabilní vedení rámu stroje a tím udržování pracovní hloubky na nastavené úrovni. Zákazníkům, kteří požadují od první sekce hlavně urovnávání povrchu půdy, je určen přední hydraulický smyk Crushbar.

Ale urovnávat povrch po nakypření půdy je třeba i za talíři, kde to může zajišťovat opět hydraulicky ovládaný smyk Crushbar. Ten ale může ustoupit Coulterové sekci, s níž se možnosti předseťové přípravy půdy ještě znova rozšiřují. Řidič může podle potřeby spustit do záběru jenom talíře, nebo jenom koltry anebo obě sekce zároveň. U obou sekcí může z kabiny traktoru pomocí hydrauliky nastavovat pracovní hloubku. Tato sekce má přídavný efekt na zpracování ornice.

Pokud bude probíhat setí do vlhké půdy, mohou být v činnosti jen koltry, které takovou ornici dokáží rozpracovat bez nebezpečí ucpávání. Při setí za optimálních podmínek se sekce koltrů naopak může zvednout ze záběru a přípravu půdy lze ponechat jen na dvou řadách talířů. Udržování pracovní hloubky je zajištěno vedením rámu s talíři pomocí předřazeného kolového pěchu a pomocí středové pěchovací a pojezdové jednotky.

Finální urovnání povrchu a zformování seťového lůžka pak provádí pěch s pneumatikami o šířce 425 mm. Pneumatiky jsou uloženy v párech v offsetovém přesazení, takže před sebou nevytváří val půdy, mají samočisticí funkci a stroj je stabilnější při setí i v průběhu přejezdů.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down