09.12.2018 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Polní senzory s kamerou - Bosch France

Společnost Bosch France obdržela v soutěži SIMA Innovation Award stříbrnou medaili za systém s komerčním označením Field Sensor (by Bosch). Jedná se o sadu senzorů, které se umístí přímo do porostu, a denně odesílají informace o pěstované plodině, půdě a klimatu na poli.

Senzory jsou umístěny na sloupku, a doplněny o mulitispektrální kameru, která informace doplňuje o snímky pozemku. Odeslaná data pak mohou posloužit k výpočtu listové plochy, vegetačního indexu, obsahu chlorofylu, vzdušné a půdní vlhkosti, teploty, vodního potenciálu půdy). Výsledky jsou zpracovány do přehledů prostřednictvím ekonomických algoritmů společnosti Hiphen.

Systém firmy Bosch poskytuje farmářům možnost monitorování pozemků v reálném čase. Informace mají k dispozici na inteligentním mobilním telefonu. Připojené senzory v podobě systému „vše-v-jednom“ dokáží monitorovat fenologické fáze rostlin v kombinaci se stavem půdy a průběhem počasí. Systém pomáhá sledovat růst a vývoj vegetace, vycházejíc přitom z fotografií (jedné za den) s vhodnými algoritmy, které umí detekovat nový přírůstek vegetace, poškození listů, a, díky multispektrálním senzorům, také kalibrovat satelitní data (vegetační index pro potřebu dusíku).

Více informací přinese týdeník Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down